Det var ingen tillfällighet att jag har deltagit i programmet flera gånger, det var ett medvetet beslut, ett av de bästa besluten i mitt liv och jag vill gärna upprepa upplevelsen igen.

Anledningen till att jag började lära mig svenska var att jag verkligen skulle vilja lägga till svenska till min språkkombination om ett eller två år, vilket kan hjälpa mig i mitt arbete. Jag har fått möjligheten att träffa många underbara människor genom UISS, som jag skulle vilja hålla kontakt med.

Kursen erbjuder ett mycket balanserat program: på morgonen lektioner i det svenska språket med fokus på grammatik och uttal, på eftermiddagen lektioner som är snarare fokuserade på olika aspekter av det svenska samhället. Det är en mycket bra kombination av utomhusaktiviteter, klasser, aktiviteter, studiebesök och sociala träff. I programmet har jag även fått tillfälle att träffa en av de viktigaste personerna i mitt liv.

Oavsett vad din nivå är, så finns det en klass för dig och genom undervisning på rätt nivå kommer du att få det förtroendet du behöver för att tala svenska autentiskt utanför klassrummet. UISS erbjuder intensiva och krävande kurser, men det är också en plats där människor med olika bakgrunder, berättelser, åldrar, yrken och språk möts på grund av ett gemensamt intresse.

Jag, liksom hundratals andra studenter, rekommenderar UISS gärna. Så tveka inte och anmäl dig till programmet så snart som möjligt!