Att komma tillbaka till Uppsala känns alltid som att återse en gammal vän. Det är huvudsakligen därför jag har tillbringat mina tre senaste somrar där.

Jag har studerat språk på många olika platser i världen, men i Uppsala finns en speciel atmosfär. Det är en unik blandning av klassisk språkundervisning, kreativa och roliga eftermiddagskurser, där man viker sig dubbel av skratt! Mottot «ett gott skratt förlänger livet» stämmer verkligen väl. Men det är inte det enda som förenar fler än 300 personer från över 40 nationer.

Hela UISS:s-lag organiserar och leder sociala aktiviteter, så att studenter lär sig hur ett typiskt liv i Sverige är. De ordnar traditionella kalas så att man kan få insikt i svensk låt- och sångkultur. Man kan nog gissa sig till att det alltid finns någonting som händer och att det finns någonting för alla och envar. Ett annat stort plus för mig är att alla åker på utflykt varje fredag. Så har man möjligheten att se och besöka viktiga historiska platser och fantastiska landskap.

Personligen vet jag inte vad mer man kan önska från ett språkläger än att lärä känna trevliga människor från hela världen och skaffa sig upplevelser, många karaktärsskapande erfarenheter, resa runt landet och naturligtvis förbättra sina kunskaper i språket.

Avslutningsvis vill jag bara säga: Uppsala vi ses nästa år!