UISS är perfekt för dig som vill bo i Sverige på riktigt och inte bara vara turist. Du kommer att lära dig så mycket om landet och kulturen och se många olika ställen på fredagsutflykterna. Det är mycket lättare att förbättra din svenska när du vistas i själva landet – du hör, talar och läser ju svenska hela dagen. Dessutom kommer du att träffa många intressanta och snälla människor från hela världen.
UISS har väldigt trevliga lärare som förbereder omväxlande och spännande lektioner och hjälper dig att lära dig så mycket svenska som möjligt. Dessutom följer de ofta med på pubrundan, deltar i knytkalaset eller uppträder på musikalkvällen.
På UISS finns det mycket musik, inte minst på eftermiddagskurserna. Efter en hel förmiddag av svensklektioner känns det härligt att få sjunga, spela teater och slippa tänka för mycket. Jag rekommenderar ”Förbättra din svenska med hjälp av drama/musik/gestaltning” och ”Cornelis Vreeswijk. Ett liv i sånger och texter”, även om du aldrig har sjungit eller spelat teater. Lärarna är mycket skickliga på att skaffa en bra och trygg atmosfär så att alla har det roligt och har nytta av kursen. För dig som är mer intresserad av kultur, samhället eller historia finns det förstås också passande kurser.
Kom till Uppsala, du kommer inte att ångra dig!